Henko exhaust

Tips om te voorkomen dat je steeds je auto moet reparen

Tips om te voorkomen dat je steeds je auto moet reparen

Geplaatst op

Ben jij het ook zat dat je om de paar weken weer met je auto bij de garage staat om iets te reparen? Lees dan deze blog waar we tips geven om kapotte onderdelen te voorkomen. 

Onderhoud

De meeste mensen denken pas aan onderhoud van hun auto als het te laat is. Je moet er echt op zitten en minimaal elk half jaar even controleren of alles in orde is. Als je een beetje technisch bent kun je zelf de meeste dingen wel goed onderhouden. Een beetje olie hier, een afstelling daar en de auto kan weer een half jaar goed mee. Als je niet technisch bent aangelegd of je mist het juiste gereedschap raden we echt aan om tijdig naar de garage te gaan voor een onderhoudsbeurt. Je moet dus inderdaad naar de garage met de auto, maar een stuk minder vaak dan als je hem telkens moet laten repareren. De kosten zijn ook beduidend minder.

Koop goede merken en niet te oude auto’s 

Hoewel oude auto’s veel karakter hebben en voor sommige een stuk mooier en leuker zijn dan autos van tegenwoordig, is het nou eenmaal zo dat de kwaliteit een stuk matiger is. Tegenwoordig maakt het steeds minder uit welk merk auto je koopt: door de evolutie van nieuwe technologieën en materialen die gebruikt worden, worden auto’s steeds beter en gaan ze langer mee. Daarom is het niet verstandig om een auto te kopen die ouder is dan laten we zeggen 2005. Met deze auto’s weet je dat er al ontzettend veel kilometers op de teller staan en weet je dat je eerder bij de garage staat om reparaties door te voeren. Ondanks dat eigenlijk elk merk steeds beter wordt, zijn er bepaalde merken die je maar beter kunt mijden. De minst betrouwbare merken van 2019 zijn volgens de consumentenbond de Seat, Citroën, Skoda en Peugeot. Franse automerken staan er dus niet goed op. Blijkbaar weten de Japanners wel steeds beter wat ze doen: de Toyota, Suzuki, Honda en Mazda worden geprezen als meest betrouwbare automerken.

Goedkoop een auto huren

Als je niet dagelijks een auto nodig hebt om vele meters te maken, kun je er ook voor kiezen om af en toe een auto te huren. Goedkoop een auto huren kan in Rotterdam. Hier vind je de nieuwste modellen voor een scherpe prijs. Je hoeft jezelf geen druk te maken om reparaties en hebt altijd een auto die goed onderhouden is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden