Een letselschadebureau kan je snel helpen de claim op te pakken. Je moet echt claimen wanneer je letselschade hebt omdat het een kostenpost kan zijn waar je gewoon niet tegenop kan als je niet claimt. Het kan zo zijn dat je geld misloopt in termen van loon, simpelweg omdat je niet kunt werken door je verwondingen. Laten we hopen dat dit nooit zo erg wordt. Het is ook mogelijk dat je auto helemaal stuk is en dat je daardoor niet makkelijk naar je werk kunt en dat de mobiliteitsvermindering op deze manier zorgt voor een probleem. Letselschade kan materieel zijn maar ook totaal niet-materieel zijn. We nemen in deze tekst met je door wat je het beste kunt doen.

Raadplegen letselschadebureau 

Wij raden je zeker aan om een letselschadebureau in de arm te nemen die jou kan helpen met het claimen van de letselschade. Het is niet fijn om zulke grote schadeposten te hebben en zeker niet als het iets te maken heeft met een ongeluk waar je helemaal niks aan kunt doen. Je moet snel naar een letselschadebureau gaan met je dossier en dan gaan ze dat voor je checken. Ze willen wel eerst zeker weten dat jij ook dat werkelijk de schadeclaim toegewezen gaat krijgen dus is het erg slim om een compleet en grondig dossier aan te leveren met politie en ziekenhuis verslagen. De meeste letselschadebureaus werken met een constructie dat je alleen hoeft te betalen wanneer je ook daadwerkelijk de claim krijgt. Het voordeel voor jou is dat je dan altijd zeker weet dat je niet in de problemen komt met de juridische kosten, deze zitten namelijk ingecalculeerd in de schadeclaim.

Buiten de rechtszaal 

In de eerste instantie gaat het proces buiten de rechtszaal en zal het letselschadebureau ervoor zorgen dat jij daadwerkelijk je claim krijgt. Wanneer de tegenpartij je niet wenst te betalen, dan wordt het een gerechtelijke procedure. Daarvoor heb je een letselschade advocaat nodig en deze kan het bureau voor je inschakelen. Dan hebben we met andere afspraken te maken, omdat de letselschade advocaat niet kan werken op basis van het hierboven genoemde systeem. Deze zal dus altijd een tarief in rekening brengen.