Henko exhaust

Waar moet je op letten wanneer je een auto huurt?

Waar moet je op letten wanneer je een auto huurt?

Geplaatst op

Wanneer je zelf beschikt over een auto dan zul je vast denken dat het huren van een auto niet zo moeilijk moet zijn. Daar kun je flink in vergissen. We helpen je graag bewust worden van enkele aspecten die komen kijken bij het huren van een auto. Zo voorkom je vervelende situaties en kun je straks probleemloos op vakantie of op zakenreis voertuigen huren. Dat maakt bijvoorbeeld een auto huren in Amsterdam een stuk gemakkelijker.

Huureisen

Niet iedereen kan zomaar een auto gaan huren. Zo moet je beschikken over de juiste documenten. Het spreekt voor zich dat je uiteraard moet beschikken over een geldig rijbewijs. Daarnaast moet je kunnen aantonen waar je woonachtig bent. Hou rekening dat je in de meeste gevallen een borg moet betalen voor het huren. Deze krijg je na de huurperiode weer terug. Wanneer je de auto huurt registreer dan iedereen die in de auto gaat rijden. Dus mocht je met collega’s of een groep vrienden op reis gaan. Registreer dan de personen die in de auto gaan rijden.

Schade situaties

Door goed op de hoogte te zijn waar je wel en niet voor verzekerd bent, voorkomt latere teleurstelling. Let hierbij op het rijden van schade, maar ook wanneer er sprake is van een verkeersongeval. Je kunt besluiten om je aanvullend te verzekeren. Zoals het afsluiten van een reisverzekering. Rijschade komt het vaakst voor. Check voordat je de auto meeneemt ook of er al schade aanwezig is. Deze schade moet vermeld staan op het formulier, zodat jij straks daar niet verantwoordelijk voor wordt gehouden. Het beste kun je, voordat je vertrekt, een video of foto’s maken van het voertuig, zodat je altijd bewijsmateriaal achter de hand hebt.

De auto inleveren

Wanneer je de huurauto weer gaat inleveren, dan raden we aan om op het volgende te letten. Controleer de auto of je nieuwe schade hebt gereden. Zorg dat deze in een goede staat weer wordt ingeleverd. Mocht je schade zien, meld dit altijd voordat je deze inlevert. De auto kan je vaak op de aangewezen locatie weer inleveren. De sleutel lever je in bij de balie of je levert deze in via een sleuteldepot. Je rijdt vrijwel altijd met een volle tank weg bij de verhuurpartij. Let op dat je de auto ook met een volle tank weer inlevert. Mocht je hier toch geen tijd voor hebben, dan moet je rekening houden met dat ze de tank zelf bijtanken en de kosten hiervoor nog bij je in rekening brengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden