Er zijn allerlei redenen op te sommen waarom het ideaal is om voor uiteenlopende toepassingen voor een epoxyvloer te kiezen. Dit is namelijk een vloertype dat geschikt is voor allerlei doeleinden in een omgeving waar hoge eisen aan de vloer worden gesteld. Een epoxyvloer voldoet aan hoge eisen qua belastbaarheid en heeft nog tal van andere kenmerken het onderscheid maken.

Bestand tegen hoge belastbaarheid

Epoxyvloeren kenmerken zich door de hoge mate van belastbaarheid. Het maakt niet uit of er in een werkplaats of parkeergarage auto’s af- en aanrijden. Of dat er zware machines in een productieruimte staan of dat er zware stellingen met goederen in een magazijn op de vloer staan. Daar is de epoxyvloer namelijk prima tegen bestand, zoals ook tegen olie, zuren en chemicaliën. Het is een vloer die naadloos en vloeistofdicht is.

Aan te passen aan omstandigheden

Naast dat een epoxyvloer tegen hoge belastbaarheid is bestand geldt dat de eigenschappen verder zijn aan te passen aan de omstandigheden. In een autowerkplaats komt er bijvoorbeeld wel eens olie of een ander type vloeistof op de grond terecht. Het is dan belangrijk dat de vloer antislip is uitgevoerd om de kans op valpartijen te verkleinen. Een epoxyvloer is antislip uitvoerbaar. Zo zijn er ook andere eigenschappen geschikt om toe te voegen, variërend van geluiddemping tot het in kleur aanbrengen van lijnen of bewegwijzering. Epoxyvloeren zijn altijd af te stemmen op de werkomgeving op basis van maatwerk.

Slijtvast en voordelig

Er is nog een reden waarom het slim is om voor een epoxyvloer te kiezen. De prijs is namelijk laag per m2 en neemt verder af als de omvang van het oppervlak groter wordt. Bovendien combineert de scherpe prijs met het slijtvaste karakter van epoxyvloeren, zodat de vloer lang dienst doet zonder in te leveren op kwaliteit.