Henko exhaust

Waarom zijn Japanse auto’s zo populair – 4 redenen

Nissan SUV op een zandweg

Waarom zijn Japanse auto’s zo populair – 4 redenen

Geplaatst op

In Europa zie je vooral auto’s uit Duitsland, Frankrijk, Italië, Amerika en Japan. Vooral de Japanse auto’s van Toyota, Nissan en Honda doen het al jaren enorm goed. Hier zijn natuurlijk een aantal redenen voor. In deze blog kijken we naar vier redenen die het succes verklaren.

Betrouwbaarheid van de bovenste plank

Japanse auto’s staan al tientallen jaren bekend om hun uitstekende betrouwbaarheid. Ten opzichte van de Amerikaanse en Europese concurrenten zijn de auto’s van Japanse makelij een stuk betrouwbaarder. Zo wordt er jaarlijks een Reliability Index opgemaakt, waarbij de gehele top 6 in handen is van Japanse automerken. Dit houdt in dat Japanse auto-onderdelen minder vaak problemen hebben en dat reparaties relatief goedkoop zijn. Deze superioriteit wordt voor een deel gecreëerd door hun eenvoudige en strakke productieprocessen.

Nummer 1 in hybride en elektrisch rijden

Hoewel de Japanse merken op het gebied van elektrische auto’s wellicht zijn bijgehaald door Tesla, kan niemand ontkennen dat ze de eerste waren met hoge kwaliteit hybride en zelfs volledig elektrische auto’s. Denk bijvoorbeeld aan de immens populaire Toyota Prius, Nissan Leaf en Mitsubishi Outlander. Drie verschillende auto’s, van verschillende merken, maar allen van hoge kwaliteit en ontwikkeld in Japan.

Technologische innovaties

Japan is een land dat over het algemeen vooruitstrevend is met technologische ontwikkelingen. Van tv’s tot radio’s en camera’s; Japan is vaak marktleider en komt als eerste met nieuwe producten. Dit is ook terug te zien in de auto-industrie. Ze hebben de complete integratie van infotainment systemen omarmd en dat is vooral terug te zien in de wat luxere modellen. Daarnaast zijn de kosten van dergelijke technologische innovaties nog altijd aantrekkelijk in vergelijking met de Amerikaanse concurrenten.

Hoge restwaarde

Bijna iedereen die een gloednieuwe auto koopt zal deze ooit weer verkopen. De restwaarde na een aantal jaar is daarom voor velen een belangrijke factor in het aankoopproces. Japanse auto’s presteren ook op dit gebied over het algemeen een stuk beter dan hun Europese en Amerikaanse concurrenten. Volgens een onderzoek van Edmunds daalt de gemiddelde auto ongeveer 60% in waarde na vijf jaar. De Japanse auto’s, Toyota en Honda in het bijzonder, presteren aanzienlijk beter. Deze hoge restwaarde komt vooral doordat de auto’s betrouwbaar, efficiënt en relatief milieuvriendelijk zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden